H αλήθεια είναι πως πολλά λέγονται για το κόκκινο κρέας και τη «θρεπτική» του αξία. Οι ειδικοί μας προτρέπουν το άπαχο κόκκινο κρέας. Μήπως όμως τελικά το κόκκινο κρέας είναι απαραίτητο στοιχείο της διατροφής μας;

Αν έχετε επηρεαστεί από την διχογνωμία αυτή γύρω από το κόκκινο κρέας, αν σκέφτεστε να σταματήσετε την κατανάλωσή του, αν αυτό σας έχει φοβίσει και σας έχει πικράνει, σας έχουμε ένα πολύ ευχάριστο νέο.

Το κόκκινο κρέας μας κάνει χαρούμενους!!! Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Deakin της Αυστραλίας. Μάλιστα, οι ερευνητές βρήκαν πως ότι όσοι έτρωγαν λιγότερη από τη συνιστώμενη δόση βοδινού κρέατος, ήταν πιθανότερο να παρουσιάσουν κατάθλιψη και άγχος. Τα ευρήματα αυτά αφορούν όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως του φύλου τους, της διατροφής τους, του βάρους τους, της ηλικίας τους, της σιλουέτας τους και της οικονομικής τους κατάστασης. Άξιο αναφοράς και αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η κατανάλωση ψαριών και πουλερικών δεν παρουσίαζε τα ίδια ποσοστά ευτυχίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας μίλησαν…

Εμείς πάντως, αγαπάμε το κόκκινο κρέας και το συμπεριλαμβάνουμε διαρκώς στην διατροφή μας, απλά με μέτρο.